Táplálkozás

Viki és Döme reggelije

Zab és finom

Szeretném bemutatni, hogy mi mit reggelizünk lassan már 1,5-2 éve (pontosan nem tudom megmondani mióta, mert mindig változtattunk kicsit rajta).
A helyes táplkozás egyik alapköve, hogy minden nap reggelizzünk. Ez, mint sokaknak, nekünk is nehezen volt kivitelezhető régen, mert reggel szinte semmire nincs idő 🙂 Ezért a választásunk nekünk is a gyorsan elkészíthető, egészséges, tápanyagban gazdag és laktató zabpehelyre esett. Próbálkoztunk eleinte ízletesebbé tenni egy-egy hozzávalóval (protein, juharszirup, kakaópor), de sosem volt igazán finom, ahhoz hogy rendszeressé tudjuk tenni. Így mindig próbálkoztunk valami újjal, míg el nem jutottunk a mostani verzióhoz.
Reggelink a következő a hozzávalókból áll:

 1. Lenmagpehely: 6-7 g (2 tk)
 2. Aszalt vörös áfonya: 6-7 g (1 tk)
 3. Mazsola: 12-13 g (2 tk)
 4. Chia mag: 4 g (1 tk)
 5. Goji bogyó: 5 g (1 tk)
 6. Tök, napraforgó mag keverék: 8 g (1 tk)
 7. Szeletelt mandula: 3 g (1 tk)
 8. Kókusz reszelék: 6 g (2 tk)
 9. Magozott aszalt barack: 10 g (2 db felezve)
 10. Zabpehely: Viki 20 g (teljes magból készült)  Döme (különlegesen finom) 40-50 g
 11. Fagyasztott eper: 30 g 2-3 szem
 12. Fagyasztott gyümölcs keverék: 40-60 g
 13. Méz: 10 g (1 tk)

Ezt minden este max. 6-7 perc alatt össze tudom dobni kettőnknek. Azért érdmes este megcsinálni, mert a fagyasztott gyümölcsök így reggelre kiolvadnak, valamint nem reggel, félkómásan kell megcsinálni. A reggeli kávéhoz és teához forralt vízzel pikkpakk felönthető és rögtön fogyasztható.
Érdemes a hozzávalókból mindig a nagyobb kiszerelést (aszalt gyümölcsök esetében a cukrozatlan verziót) vásárolni, így tovább kitart, valamint természetesen olcsóbban is jövünk ki.
A hozzávalókat az Aldiból, Tescoból és Fittmarket üzletekből szerezzük be.

Egy adag reggeli ára 200 és 300 forint között mozog, a kalória tartalmát Viki adagjának 300-350 (fele annyi zabpehellyel, gyümölccsel és sárgabarack nélkül), a saját adagomnak 450-500 körülre számoltam.
Próbáljátok ki Ti is, esetleg írjátok meg Ti mivel szeretitek jobban, mit cserélnétek le.

DI

Vélemény, hozzászólás?